top of page
Yle-logo_RGB_turkoosi.png

Lähtökohta

Nuoret äänestävät huomattavasti vanhempia sukupolvia vähemmän. YLE Turku järjesti eduskuntavaalien alla nuorille suunnatun vaalipaneelin, jonka tarkoituksena oli nostaa nuorten äänestysaktiivisuutta. Meidän tehtävämme oli saada nuoret kiinnostumaan paneelista.

Insight

Nuorilla on täysin aiemmista sukupolvista eroava kokemus valinnanvaikeudesta. Nuorella voi olla vaikeaa valita mitä leipää ostaa kauppareissulla, mihin pöytään istua kahvilassa, mitä kirjaa lukea tai kuunnella kahvilassa ja mistä palvelusta tai mitä katsoa illalla ja mistä suoratoistopalvelusta.

Valtava määrä vaihtoehtoja lamaannuttaa. Aikaisemmat sukupolvet ovat eläneet aikana, jolloin hyllyssä oli kymmenen VHS:ää, joista valita. Nyt pelkästään erilaisia suoratoistopalveluja on tarjolla enemmän. Muut sukupolvet ovat valmiimpia päätösten edessä, sillä heille ei ole kehittynyt samanlaista kynnystä. Kun on aina elänyt loputtomien valintojen maailmassa, valintoja ei halua tehdä. Niitä alkaa vältellä.

Toteutus

Emme voi auttaa nuoria kertomalla ketä äänestää, mutta voimme tarjota heille vaalipaneelin valinnanvaikeuteen.

Politiikan vastapainoksi käytimme videosarjassa huumoria. Esitimme liioitellusti nuoren tuskaa joutuessaan valintojen eteen tosielämässä, äänestyspäivänä. Tilanteissa nuori joutuu turvautumaan vaihtoehdoista arpomiseen. Se harvemmin on hyvä ratkaisu tällaisissa asioissa, siksi tarjolla on vaalipaneeli valinnanvaikeuteen. Loimme hauskan ja nuorille samaistuttavan videosarjan, jota näytettiin YLEn someissa.

Konsepti

logo.png

Logo

1.

2.

3.

4.

Artboard 2.png

Somemainokset

Somecopy

bottom of page